Update Coronavirus

  • maart 25, 2020

Om vorm te geven aan het nieuwe corona beleid van 23 maart 2020 zijn wij genoodzaakt het fysieke contact nog meer te beperken.Wij willen u allemaal heel graag helpen met bewegen en helpen om op de been blijven. Daarom is onder andere gekozen voor een e-consult of een telefonisch consult. Via een e-consult kunnen wij u via beeldbellen of een telefoongesprek u coachen. Wij kunnen op die manier uw vragen beantwoorden, u nieuwe oefeningen laten zien of uitleggen en u uiteraard van nieuwe adviezen voorzien. Door dit beleid in te zetten beperken we het fysieke contact tot het hoognodige. Noodzakelijke behandelingen lijken vooralsnog gewoon doorgang te mogen hebben, denk bijvoorbeeld aan revalidatietrajecten. Als deze patiëntengroep niet via een e-consult geholpen kan worden, is het nog niet duidelijk of deze patiënt toestemming van een arts of specialist nodig heeft om op de praktijk behandeld te mogen worden. Uitsluitsel hierover, proberen wij u z.s.m. mogelijk te geven, nadat wij morgen deze vraag aan ons genootschap het KNGF hebben gesteld.

Voor patiënten die bij ons via DTF (Directe Toegang Fysiotherapie, zonder verwijzing van arts of specialist) binnenkomen of binnengekomen zijn geldt het volgende:

Arts of specialist bepaald of de behandeling plaats mag vinden op de praktijk. Zo ja, dan bepaald deze ook in welke vorm en welke beschermende materialen gebruikt moeten worden. Bij ons op de praktijk hebben we rubberhandschoenen. Kunnen wij niet voldoen aan het advies van de arts, dan nemen wij u niet in behandeling.

Ook zullen behandeling voor mensen die in de zorg of andere cruciale beroepen alleen voortgang hebben, als zij toestemming hebben van hun arts of specialist.

‘De toestemming’, voegen wij toe aan het dossier van de desbetreffende patiënt.

U kunt het toestemmingsformulier ‘NOODZAKELIJKE FYSIOTHERAPIE’ bij ons ophalen of via e-mail laten toesturen.

Wel vragen wij u nog steeds nadrukkelijk om bij neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts thuis te blijven.

Voor advies kunt u bellen met de praktijk: 0251-236489

Heel veel moed en sterkte de komende tijd.

Namens Team Fysiotherapie Europa

Samen staan we sterk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *